Freestyle Motocross – FMX
Uncategorized

Freestyle Motocross – FMX

Freestyle Motocross bedre kendt som FMX

Freestyle motocross er begyndt at vinde ind på det danske marked. Samtidig er den danske fanbase inden for freestyle motocross blevet større hen over de seneste år. FMX er en udvidelse af den ældre sport motocross, hvor et antal kørere, ser hvem der når målstregen først. Denne udgave af motorcross foregår derimod på rampen og i luften, mens der laves tricks. Endvidere har denne udgave af sporten tidligere kun været for adrenalinjunkier, men er nu for mange flere. Hvis du aldrig har hørt om FMX kan sporten deles op i to kategorier:

Big Air

Big air konkurrencen er også kendt som “bedste trick”, hvor hver kører (uanset antal) får to forsøg hver, typisk over 22-23 meter fra en jorddækket rampe, til at udføre det bedst mulige trick. Efter hvert hop, sidder et panel af dommere med ekspertise inden for sportsgrenen og evaluere. Der bedømmes typisk på stil, trickets sværhedsgrad samt originalitet. Bedømmelsen giver herefter en score, på en skala fra 0-100. Hver enkel køres højeste score bliver sat op mod hinanden og derefter vinder køreren med det højeste score.

FMX

FMX er som tidligere nævnt, freestyle motocross. Dette er den ældste af de to versioner af motocross. I denne udgave, udfører hver køre to indøvede rutiner. Disse rutiner kan tidsmæssigt variere fra 90 sekunder til hele 14 minutter. Rutinerne udføres på en bane lavet af flere forskellige ramper, forskellige hop af forskellig længde samt vinkler. Ligesom i big air konkurrencen, sidder der et panel og evaluere hver rutine. De bedømmer i denne gren af sporten ud fra sværhedsgrad og variation i rutinen. Efter bedømmelsen får køreren, ligesom i big air, en score på en skala fra 0-100. Højeste score vinder.

Af velkendte og respekteret FMX konkurrencer rundt omkring i verdenen, kan blandt andet nævnes: Red Bull X-fighters, NIGHT of the JUMPs, the X Games, Gravity Games og mange flere. Dette er endnu engang noget der viser, hvor meget sporten vinder ind, ikke blot på den danske scene, men i hele verdenen. Sporten er de seneste par år blevet løftet utroligt meget af specifikke kørere og har derved fået meget omtale.

Hvis du skulle blive interesseret i at prøve freestyle motocross, er den vigtigste regel altid: Sikkerhed først. Derfor skal det rigtige udstyr findes, både til at køre på men også sikkerheds udstyret. Udstyret kan være dyrt, men dette er nødvendigt. Det vigtigste er at finde en crosser hjelm der passer til dig og dit hoved. Når du har fundet det rigtige køretøj og sikkerhedsudstyr, skal du undesøge mere om sporten på internettet og tjekke alle de professionelle ud. Dette kan du gøre på denne side hvor der både ligger videoer, billeder og meget mere omkring sporten. Der er indhold med både internationale stjerner og danske stjerner.