Motorløb med klassiske biler
Uncategorized

Motorløb med klassiske biler

Brænder du for motorcykler, så tør vi næsten også satse opsparingen på, at du godt kan lide at se på motorløb med biler. Og måske endda i særlig grad de klassiske biler. Så hvad med at besøge Copenhagen Historic Grand Prix, som gennemføres i den danske hovedstad fra den 6. til den 8. august 2021.

Løbet finder sted på Bellahøj Park, hvor der ligger et stort aktivitetscenter.

Vil du selv deltage, er kravet, at du har en klassisk racerbil fra perioden 1961-1965, og det betyder, at der er tale om biler, der rent teknisk er enklere end dem, der bruges til motorløb i dag – til gengæld stiller de store krav til føreren, der kan vise alt, hvad han kan med de basalt konstruerede biler på en bane. Der vil være tale om mange forskellige mærker fra Ford over Porsche til Volvo.

Da løbet afvikles i en by, er der krav til støjgrænser, og bilen må ikke overskride disse. Det kan måske tage toppen af farten, men til gengæld må førerne så vise deres evner bag rattet i form af køreteknisk snilde og evnen til at udnytte bilen med de begrænsninger, som rammerne sætter.

Løbet frekventeres ikke mindst af mange kørere, der dyrker de såkaldte Sixtyfivers biler, og deres deltagelse gør løbet til noget helt særligt.

Motorløb er en disciplin, der tiltrækker mange i hele landet, og det gælder både de egentlige ræs og klassiske løb som Copenhagen Historic Grand Prix, som i år kan gennemføres trods de restriktioner i forbindelse med udbruddet af CoVid19, coronavirus, som stadig gælder. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler og blandt andet sørge for, at man er testet – eller vaccineret, hvis man hører til de grupper, der har kunnet få vaccinen allerede, så man ikke møder op og smitter andre med sygdommen.