Sådan lægger du et budget til din kommende motorcykel
Uncategorized

Sådan lægger du et budget til din kommende motorcykel

Har du altid drømt om at købe en motorcykel? Du kan gøre din drøm til virkelighed. I den forbindelse er det blot vigtigt at du er opmærksom på de kommende udgifter til din motorcykel. Dem gennemgår vi nedenfor.

Hvor meget koster en motorcykel egentligt?

Vi kan naturligvis ikke komme udenom at du skal inkludere prisen på din kommende motorcykel i dit budget. Igen afhænger det af adskillige faktorer. Skal den være ny eller brugt? Har du fået øje på en elektrisk motorcykel?

Netop de elektriske motorcykler er et glimrende eksempel på, hvor meget prisen kan variere. Prisen på en Harley-Davidson LiveWire befinder sig på omkring 280.000 DKK, mens du kan investere i en motorcykel af det amerikanske elmotorcykelmærke Zero. Her kan du fx få en Zero SR/F til 165.000 DKK, som er betydeligt billigere end Harley-Davidson LiveWire. Men måske skal din kommende motorcykel slet ikke være elektrisk. Sørg blot for at undersøge markedet, når du lægger dit budget for din nyt køretøj på to hjul.

Hvor meget koster et motorcykelkørekort?

Du skal naturligvis have et motorcykelkørekort for at kunne benytte dit kommende køretøj. Per dansk lovgivning skal du gennemføre minimum 29 teorilektioner, fire kørelektioner på manøvrebane, 13 kørelektioner på de danske veje samt fem kørelektioner på køreteknisk anlæg.

Det koster normalt omkring 15.000 DKK at tage et motorcykelkørekort, men der findes gode tilbud helt ned til 8000 DKK. Hvis du har brug for en økonomisk hjælp til at komme i gang, kan du overveje et lån fra Qred, så du kan starte på køreskolen.

Tjek priserne på motorcykel forsikring

Når du køber en motorcykel til flere tusinde kroner, er det naturligvis en god ide at forsikre den. Derfor skal du inkludere en motorcykel forsikring i dit budget. Prisen på den forsikring afhænger af mange forskellige faktorer, og derfor kræver det, at du selv undersøger forsikringspriserne hos de forskellige forsikringsselskaber.

Beskyt hovedet med en god styrthjelm

Du har naturligvis også brug for en styrthjelm, når du kører på motorcykel. I den forbindelse er der en enorm variation på priser. Mens du kan finde styrthjelme på helt ned til omkring 1200 DKK, er der også hjelme på op til 5000 DKK eller derover. Det afhænger af, hvilken slags hjelm du går efter, og hvad du har plads til dit budget. Husk derfor også at tjekke priser på styrthjelme, når du kaster dig ud i at investere i en motorcykel.

Hvilket andet tilbehør skal du have?

Tænk også over andet tilbehør, som du har brug for, ud over en styrthjelm. Kig på priser for dragter, jakker, handsker og andre ting, som du vil købe, når du investerer i en motorcykel for første gang. Det er alt sammen vigtigt at inkludere i dit budget, så du ikke bliver overrasket over uventede udgifter.