Motorcykel til langtur
Uncategorized

Motorcykel til langtur

De store langtursmotorcykler

Enhver motorcyklist drømmer vel om at glide igennem landskabet på en stor og kraftig motorcykel i afslappet og tilbagelænet stil. De klassiske Honda Goldwing motorcykler er klassiske eksempler på den teknologi, der blev introduceret i 1970’erne og siden da er blevet mere og mere rafffineret. Måske i sådan en grad at puristerne vil sige, at Honda Goldwing ikke er en rigtig motorcykel, men mere en form for bil på 2 hjul, med dens indbyggede stereoradio, varme i håndtagene, sekscylindrede motor og ligefrem elektrisk bakgear!

Man må dog blive imponeret over hvilken komfort en Honda Goldwing tilbyder: Modellen blev introduceret i USA som konkurrent til Harley Davidson, der altid gik i stykker i sin mekanik. Honda lovede, at man med deres Goldwing aldrig ville få mekaniske problemer, og med udstyr som elektronisk tænding, automatgear, radiokommunikation, plads til 2 med rigeligt udsyn og sågar anhængertræk til en vogn, er det vel mere et landevejstog en egentlig egoistmotorcykel.

De tyske BMW motorcykler er ligeledes landevejsmodeller, der har det bedst ved mellemhøj cruisinghastighed på den tyske Autobahn. Modellerne er ekstremt velydende, driftssikre og hurtige, og er vel derfor også det primære valg for politiet i Danmark og andre europæiske lande. Man sidder temmelig opret og med en bred saddel også meget behageligt. Vægten er lagt på lang tids kørsel ved høj hastighed, og derfor kan visiret køres op- og ned med en håndtagskontakt for at tilpasse kørslen, ligesom motorcyklens aerodynamiske egenskaber er fornemme. Det er oftest kraftige maskiner, der med 1200cc, 4 takts benzinmotorer ydende over 120HK og med et lukket kardantræk (i stedet for kæde) er en meget stabil, og servicefri maskine, som man får nytte af i mange år, trods den høje indkøbspris.