Motocross er motorcykel for sjov!
Uncategorized

Motocross er motorcykel for sjov!

Når mudder, motor og højde går i et!

En Motocross maskine er mest til sjov og ikke meget anvendelig til andet. Selv om man kan få motocrossmaskiner godkendt til at køre på almindelig vej med nummerplader på, er det ude i terrænet og specielt udenfor alfar vej, at de kraftige dæk med dybt mønster gør sig bedst. Kombineret med en letvægtsmotor, kraftig og høj affjedring med lang vandring, samt et aluminiumsstel lavet i AlNico-rør, så har man den ultimative maskine til en tur i mudder, jord og vandpytter – der er få begrænsninger!

De største motocrossmærker er fortsat japanske Yamaha og Suzuki, der i årevis har haft et bredt modeludvalg på programmet – fra små, 1-cylindrede motorer på 50cc til små børn i begynderalderen, til de allerstørste og mest konkurrenceprægede maskiner – stadig med højtydende to takts-maskiner med over 100HK, hvor man virkelig kan hoppe højt eller accelerere hurtig rundt i svingene, trods de kraftige dæk.

Motocross som sportsgren er dog ikke for amatører, for det foregår med lange hop, sidelæns flyvning og andre tricks. Start med en mindre motor på måske 20HK og lær sporten at kende. Herefter kan du prøve de større og mere avancerede modeller.